Bilim
Bilim insanları su altında görünmezliği sağlayan "görünmezlik pelerini"ni tasarladı
Hanford ve ekibi, ses dalgalarının nesnenin etrafında yokmuş gibi bükülmesini sağlayan bir metamateryal yapmaya çalıştı. Metamateryaller genellikle doğada bulunmayan, negatif yoğunluk gibi olağanüstü özellikler sergilerler. Çalışabilmesi için, birim hücre (metamateryallerin en küçük bileşeni) çalışmadaki akustik dalga boyundan daha küçük olmalıdır.
Araştırmacılar, çalışma sırasında doğadaki maddelerde bulunmayan özellikere sahip olacak şekilde tasarlanan metamateryalleri su altına yerleştirdiler ve su altına yerleştirilen malzemelere ses dalgaları göndererek ölçüm yaptılar.
Ürettikleri materyali suyun içinde test eden ekip, ses dalgalarında bir sıçrama yaşanmadığını, dalgaların suyun altında yayılması esnasında herhangi bir maddeye çarpmadığını tespit ettiler. Bu da bu materyalin deniz radarları gibi aletler için görünmez olduğu anlamına geliyor.
Görünmezlik teknolojisi şu an emekleme aşamasında yani bir anda herhangi bir maddeyi görünmez yapabilecek seviyede değil, ancak olayın mantığı çözüldü. Artık katedilen her adım bizi görünmezliğe yaklaştıracak.
Kaynak: https://techcrunch.com/2018/05/10/researchers-create-a-real-cloaking-device/