Etkinlikler
Labmedya Kiev’de “ICINSE” ve “ITWCCST” kongresindeydi!
LabMedya olarak; 07-10 Eylül 2018 tarihleri arasında Avrupa'nın en büyük şehirlerinden biri olan Kiev’de gerçekleşen “2. Uluslararası Doğa Bilimi ve Mühendisliğinde Yenilikler Konferansı” (ICINSE 2018) ve “4. Uluslararası Türk Dünyası Kimya Bilimi ve Teknolojileri Konferansı”ndaydık. (ITWCCST 2018)
Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda yoğun ilgi gören kongre; yeni projelere ve yeni ilişkilere kapılar açtı. Ukrayna'da gerçekleşen; Sakarya Üniversitesi ve Ukrayna Ulusal Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen bu konferansa; dünyanın dört bir yanından bilim adamları katıldı.
Organizasyonun temel amacı; üniversiteler, şirketler, kurumlar, topluluklar, ajanslar, dernekler, araştırmacılar, bilim insanları ve uzmanları bir araya getirerek; onlara doğal bilimler ve mühendislikteki son gelişmeleri ve yenilikleri sunmaktı ki başarıyla sona erdi.
Özellikle genç araştırmacıların ve doktora öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği 4. Uluslararası Türk Dünyası Kimya Bilimi ve Teknolojileri Kongresinin kapsamı ise oldukça geniş. Tarım Kimyası, Analitik Kimya, Biyokimya, Kataliz, Kimya Mühendisliği, Kromatografi ve Ayırma Teknolojisi, Çevre Kimyası, Gıda Kimyası, Yeşil Kimya, Heterosiklik Kimya, Hümik Asit, İnorganik Kimya, Tıbbi Kimya, Metal ve Malzeme Kimyası, Nano-Kimya, Organik Kimya, Organometalik Kimya, Petrokimya, Farmasötik Kimya, Fotokimya, Fiziksel Kimya, Fitokimya, Bitki Kimyası, Tekstil Kimyası, Su Kimyası gibi birçok içeriğe sahip.
Uluslararası konferansta yer alan tüm katılımcılar; bilimsel ve mesleki çalışmalarının yanı sıra, doğal bilimler ve mühendislik alanlarındaki çeşitli bilgi ve tecrübelerini paylaştı.
Türkiye, Litvanya, ABD, Meksika, Ukrayna, Azerbaycan, Kuveyt, Kazakistan, Bulgaristan, Mısır, Cezayir, Belarus, Bosna Hersek, Bangladeş, Irak, Polonya, Hindistan, İran, Yunanistan, Güney Afrika, Ürdün, Malezya, Lübnan, Fas, Brezilya ve Pakistan’dan katılan birçok kişi organizasyondan oldukça memnun ayrıldı.
Özgün bir platform niteliği taşıyan kongre; Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih SAVAŞAN'ın ve Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz DAŞÇIOĞLU'nun destekleriyle gerçekleşti.
Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi KimyaBölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet TUTAR’a ve bu kusursuz organizasyonda bize ev sahipliği yapan, tüm emeği geçenlere LabMedya olarak teşekkür ediyoruz.