Şirket Haberleri
SARTORIUS VE ALMAN YAPAY ZEKA ARAŞTIRMA MERKEZİ ORTAK ÇALIŞMALARA BAŞLADI
Sartorius-AI-Lab (SAIL), biyofarmasötik endüstrisi için Sartorius çözümlerinde yapay zekanın kullanımı konusunda araştırmalar yapmaktadır.
Sartorius ve Alman Yapay Zeka Araştırma Merkezi (DFKI) beraber işbirliği yaparak Sartorius-AI-Lab (SAIL) araştırma laboratuvarını kurdu. Kaiserslautern'deki DFKI kampüsünde yer alan SAIL'de, Sartorius ürün ve platform çözümlerinde Yapay Zeka (AI) kullanımı deneysel olarak test ediliyor ve daha da geliştiriliyor.
Sartorius CEO'su Dr. Joachim Kreuzburg yaptığı açıklamada "Modern veri analizi yöntemleri, biyofarmasötik endüstrisinde, ilaç araştırmalarında ve üretimde sadece çok sınırlı bir ölçüde kullanılmaktadır. Bu, daha uzun geliştirme sürelerinin ve ilaçların maliyetlerinin artmasının nedenlerinden biridir. Veri Analizi bölümümüzde, biyofarmasötik üretiminde belirli uygulamalar için iki buçuk yıldır güçlü yazılımlar sunmaktayız, ki bu zaten birçok müşteri tarafından kullanılmaktadır. Bu faaliyetlerimizi hızlıca genişletmek istiyoruz ve bu nedenle yapay zeka ve derin öğrenme için en önemli uluslararası mükemmellik merkezlerinden biri olan ve 1000'den fazla bilim insanıyla bu tür çözümleri geliştirmek için güçlü bir ortak olarak DFKI'yi bulduğumuz için çok mutluyuz" dedi.
SAIL, işbirliği anlaşmaları kapsamında Sartorius ortaklarına ve müşterilerine de açıktır. İlk projeler de halihazırda başlatılmıştır. Ayrıca SAIL, Sartorius ve DFKI tarafından eğitim amaçlı olarakta kullanılacaktır. DFKI çalışanlarıda böylelikle Sartorius'un araştırma sahalarındaki uygulamalarını daha da geliştirebilecek fırsatlar yakalacaktır.
Ek olarak, Sartorius ve DFKI yaşam bilimleri uygulamaları için makine öğrenimi ile görüntü ve ürün tanıma süreçlerini geliştirmeyi ve uygulamayı da amaçlamaktadır.
Örneğin araştırmacılar şuan, hücrelerin ve organoidlerin görüntülü tanınması, biyolojik sistemlerin analizi ve modellenmesi, biyofarmasötik üretim süreçlerinin simülasyonu ve optimizasyonu için yeni derin öğrenme algoritmaları ve yöntemleri üzerinde çalışıyorlar.
Kaynak: Chemlife