Etkinlik
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Girişimcilik İnovasyon ve Biyoteknoloji Sempozyumu
Dünyadaki artan işsizlik rakamları iş talebinden daha fazla istidam arzına ihtiyaç duyulduğunu göstermektedir. Genç işsizlik alanında istihdam oluşturacak mesleklerin başında da biyoteknoloji gelmektedir. 2016 yılı Dünya Ekonomik Forumu sonuç bildirisinde biyoteknoloji alanındaki gelişmelerin yeni tüketim, üretim ve istihdam eğilimlerini ortaya çıkardığı rapor edilmiştir. Avrupa Birliği destek programının 2020 yılına kadar toplam destek miktarı 77 milyar Euro olup 17 milyar Euro KOBİ desteğini oluşturan 6 başlıktan birisi biyoteknolojidir.
Çağrıyla açılan 24.4 Milyar Euro’luk Horizon 2020 bilimsel destek programlarında biyoteknoloji alanında önemli destekler sağlanmaktadır. Ülkemizde de girişimcilere çok önemli destekler sunulmaktadır. TÜBİTAK, Kalkınma Ajansları, KOSGEB ve melek yatırımcıların sağladığı çeşitli desteklerle kurulan Start-up isimli girişimci şirketleri önemli istihdam arzı oluşturmaya başlamıştır. Ancak biyoteknoloji girişimlerinin sayısı yine de oldukça azdır. Nitekim Türkiye'nin dünya biyoteknoloji pazarına mal ve hizmet arzı %1’in altındadır. Girişimcilik İnovasyon ve Biyoteknoloji Sempozyumu'nun amacı biyogirişim olarak da isimlendirilen biyoteknoloji start-up sayısının arttırılmasına yönelik konusunda başarılı girişimcileri ve biyogirişim hikâyelerini girişimci potansiyeli yüksek kitleyle bir araya getirmektir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biyogen Öğrenci Topluluğu ve Çanakkale Teknopark tüm eforunu bu amaçla ortaya koymuştur.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Amfisinde 10-11 Mayıs 2019 tarihlerinde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biyoteknoloji ve Gen Bilimleri Topluluğu (BiyoGen) ve Çanakkale Teknopark İşbirliği ile düzenlenecek Girişimcilik, İnovasyon ve Biyoteknoloji Sempozyumu'nda biyoteknoloji bilim ve iş dünyasından seçkin 9 davetli konuşmacı biyoteknolojiyi ve başarı hikâyelerini paylaşacaktır.
Sempozyum ilk günü iki oturumdan oluşacak olup geleceğin biyoteknoloji bilimi ile girişim ve istihdam fırsatlarını nasıl değerlendirilebileceği aktarılacaktır. İkinci gününde ise Şehitlik Gezisi düzenlenmesi planlanmaktadır.
Sempozyumun yapılacağı amfi 330 kişi kapasiteli olup dinleyicilerden kayıt ve sempozyum hediyeleri için herhangi bir ücret talep edilmeyecek olup sempozyuma katılım için kayıt zorunludur. Kayıt işlemi ve diğer tüm detaylara www.biyogen.com adresinden ulaşabilirsiniz.
Katkılarından dolayı LabMedya’ya, MonoFe’ye, Margeht Biyoteknoloji ve diğer destekçilere teşekkür eder, başarılı ve yararlı bir sempozyum gerçekleşmesini dileriz.
Sempozyum düzenleme komitesi adına
Düzenleme Kurul Başkanı
Dr.Öğr.Üyesi Onur Sinan TÜRKMEN